Left sidebar

Mérnöktanácsadók szakmai felelősségbiztosítása

Ajánlatkérés 

Speciális mérnöki tevékenységek felelősségbiztosítása

Mérnök-tanácsadói tevékenységnek számos, képzettséghez kötött tevékenység tekinthető. Ezek az építészeti tervezés tervezői művezetés körébe nem sorolható tevékenységek. 

Tipikusan ilyen speciális, mérnöki munka, melyek fedezetbevonásához javasolt minden esetben tanácsadónk segítségét kérni: 
– Beruházáslebonyolítói tevékenység
– Felelős műszaki vezetői munka 
– Műszaki ellenőri tevékenység
– Épületnek építménynek nem számító beruházások tervezése 
– Igazságügyi szakértői tevékenység
– Energetikai Auditori tevékenység
– Informatikai és szoftvertervezés 

Fenti munkák egy része bizonyos biztosítótársaságoknál fedezetbe vonható, míg van olyan tevékenység, melyre csak egyedi ajánlatkérés és speciális záradékok alkalmazásával köthető biztosítás. 

Egyes fedezeti körökben és kizárásokban is lényeges eltérés mutatkozik a biztosítók feltételei között.

Mire kell különösen figyelni biztosítási szerződéskötésnél?

  1. Időbeli hatály kiterjesztése: a biztosítás általában csak a szerződés fennállása alatt okozott és be is következett károkat téríti. Ha egy munkát átadnak és ezzel együtt a biztosítást is meg kívánják szüntetni, kiterjesztett kárbejelentési záradék alkalmazására lesz szükség, hiszen a munka átadását követően bőven történhetnek még olyan események, melyek felelősségi kárnak minősülnek.
  2. Tisztán pénzügyi károk fedezete
    A legtöbb biztosítás kizárja, a dologi és személyi sérülés nélkül keletkező károkat a fedezetből. Ennek alapján egy hatósági intézkedés költsége, továbbhárított bírságolás pl. sok esetben nem része a fedezetnek. A biztosítást tehát megfelelő záradékkal kell ellátni, hogy ezen károk is térüljenek.
  3. Következményi károk fedezete
    Ez a legmacerásabb rész. Ha ugyanis ipari, termelő vállalat részére végez mérnöki munkát valaki, akkor az üzemleállás következményei beláthatatlanok. Ennek megfelelően csak bizonyos tevékenységek esetén tudunk erre megoldást nyújtani, szakmai felelősségbiztosítást kötő, mérnök ügyfeleinknek. 
    Munkatársunk segít Önnek megtalálni az optimális megoldást. Keressen minket. 


Right sidebar