Left sidebar

Gyógyszerészek szakmai felelősségbiztosítása

Ajánlatkérés  Kalkulátor

Nem megfelelő magisztrális készítmény
Tévesen kiadott gyógyszer
Készítmények együttes hatásáról nem elégséges tájékoztatás

Fenti esetekben nyújt fedezetet a gyógyszerészek szakmai felelősségbiztosítása, mely az olyan szakmai hibákra fizethet kártérítést, amelyekért a jogszabály szerint felelősséggel tartozik a gyógyszerész. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0500095.TV A fedezet a biztosításra kötelezett gyógyszerészek mellett az asszisztensekre is kiterjeszthető.

A szakmai műhibából eredő károkon túl, Patikák esetében az általános  felelősségbiztosítási kör vagy a munkáltatói felelősség is szükséges fedezet. Erre azonban a legtöbb biztosító esetén nem tartozik az alapfedezetbe.
Általános felelősségbiztosítással, leggyakrabban az üzlethelyiség üzemeltetésével kapcsolatos károk térülhetnek, mint például ha az ügyfél elcsúszik, vagy egy lépcsőfokon elesve dologi és személyi sérüléses károkat szenved.  A munkáltatói felelősségbiztosítás keretében az alkalmazottak munkahelyi baleseteivel kapcsolatos munkavállalói kárigények és OEP valamint Nyugdíjpénztári követelések válhatnak a biztosítás részévé.
A komplex és teljes körű védelem igényét észrevéve, már több biztosító is úgy kínálja szakmai felelősségre vonatkozó termékét,  hogy az alapesetben tartalmaz kiegészítő fedezeteket is. Érdemes tehát a díjak mellett a fedezetek tartalmát is megvizsgálni
Mire kell figyelni biztosításkötésnél vagy biztosítóváltásnál?

Amennyiben jelenleg biztosítását megszüntetve kíván újat kötni, tanácsos régi biztosítására kiterjesztett időbeli hatályra vonatkozó fedezetet igényelni. Átszerződés esetén ugyanis az új biztosítás nem térít a szerződéskötést megelőzően okozott esetleges károkat. A korábbi felelősségbiztosítás alapfedezete pedig, a  felmondást  követő 30. napig ad lehetőséget a korábban okozott károk bejelentésére. 

 Fontos tehát tudomásul venni, hogyha nem gondoskodunk a felelősségbiztosításnál az átmeneti időszak fedezetéről,  biztosítási védelem nélkül maradhatunk, pedig  folyamatosan rendelkeztünk szakmai felelősségbiztosítással.t.

Figyeljünk a részletekre is ! 
Érdemes lehet szerződését abban az esetben is újrakötni, ha az nem jár díjmegtakarítással, hiszen a biztosítási termékek időközben jelentős változásokon, fejlesztéseken estek át és esetleg olyan többletszolgáltatásokat is tartalmaznak már (pl. munkáltatói felelősségbiztosítás, általános felelősségbiztosítás), melyek a korábbi fedezetben még nem szerepeltek.Élő szerződést legkésőbb az évforduló előtt 30 nappal, írásban lehetséges felmondani.

Szerződékötési igény, vagy kérdés esetén keresse kollégáinkat elérhetőségeinken, vagy kérje ajánlatunkat online ! 

Right sidebar